Omleta umpluta cu spanac are necesarul de vitamine si proteine de care am nevoie dimineata, careia i-am adaugat si putina grasime (sunca de tara) - placerea sotului meu. Bineinteles ca se poate renunta la sunca de tara, poate fi inlocuita cu o sunca de curcan sau poate fi eliminata complet.
INGREDIENTE (pentru 2 persoane mai flamande): 6-7 oua, 200g de spanac congelat, 1 ardei gras, 100g de unt, o bucata de sunca, 100g de cascaval, sare, piper
PASI DE URMAT:
1. Pune ouale intr-un castron, adauga sare si piper. Bate ouale bine cu un tel.
2. Toaca ceapa marunt, ardeiul cuburi si sunca feliute.
3. Fierbe spanacul si lasa-l la scurs.
4. Cat timp se fierbe spanacul, prepara omletele din ouale batute. Omletele fa-le cat mai subtiri, este de ajuns sa pui 3 sferturi de polonic din ouale batute intr-o tigaie medie. Pune omletele pe un platou.
5. Pune intr-o tigaie untul si sunca la topit.
6. Cand untul s-a topit si sunca a devenit transparenta, adauga ceapa si ardeiul, apoi adauga spanacul.
7. Amesteca bine timp de 3 minute. Ardeiul nu trebuie sa se inmoaie, trebuie sa ramana usor crocant. Adauga cate o lingura de umplutura in fiecare clatita.
6. Razuieste cascaval peste omletele umplute.
Serveste-le alaturi de o salata cu rosii, ardei, castraveti si ridichi.
Eu am preferat sa le servesc si cu iaurt pe deasupra.
Sotul meu le-a servit cu ketchup.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu