luni, 22 octombrie 2012

Musaca din dovlecel si ricotta (urda)

Cartoful este cea mai mancata leguma de la noi, insa, din punct de vedere nutritional, este foarte, foarte sarac, iar continutul bogat de amidon nu este chiar indicat pentru copii, mai ales in cantitati mari. Asa ca, incerc pe cat posibil, sa evit sa folosesc prea des cartofii in preparatele mele, sau sa ii folosesc in cantitati mici, cat sa dea un gust mai bun mancarii.

In general, inlocuiesc cartoful cu dovlecelul, care este si mai dulce si mult mai bogat nutritional. Am ales sa prepar o musaca pe baza de dovlecel, cu ricotta (poate fi folosita si urda) si piept de gaina de tara. Am mancat si noi si cea mica cu pofta.
 
Ingrediente: 1 dovlecel mediu, 200 g de ricotta sau urda simpla, 500 g de piept de pui, de curcan sau de gaina fiert si faramitat, 50 g de cascaval, 50 g de unt, pesmet, sare (optional), un ardei rosu pentru decor
 
Unge un vas termorezistent cu unt si presara pesmet. Daca bebe are sub un an, nu adauga sare. Daca ai inceput sa ii dai sare, amesteca ricotta/urda cu putina sare. Pune apoi un strat de felii de dovlecei, unul de ricotta/urda, unul de carne, apoi repeta. La sfarsit adauga inca un strat de felii de dovlecei taiate foarte subtiri, razuieste un strat de cascaval si decoreaza
 
 
 
Pune la cuptorul incins in prealabil, vasul si lasa la 220 de grade timp de 30 de minute.
 
 
Se serveste la temperatura camerei.
 

Pofta buna!