In general, inlocuiesc cartoful cu dovlecelul, care este si mai dulce si mult mai bogat nutritional. Am ales sa prepar o musaca pe baza de dovlecel, cu ricotta (poate fi folosita si urda) si piept de gaina de tara. Am mancat si noi si cea mica cu pofta.
Ingrediente: 1 dovlecel mediu, 200 g de ricotta sau urda simpla, 500 g de piept de pui, de curcan sau de gaina fiert si faramitat, 50 g de cascaval, 50 g de unt, pesmet, sare (optional), un ardei rosu pentru decor
Unge un vas termorezistent cu unt si presara pesmet. Daca bebe are sub un an, nu adauga sare. Daca ai inceput sa ii dai sare, amesteca ricotta/urda cu putina sare. Pune apoi un strat de felii de dovlecei, unul de ricotta/urda, unul de carne, apoi repeta. La sfarsit adauga inca un strat de felii de dovlecei taiate foarte subtiri, razuieste un strat de cascaval si decoreaza
Pune la cuptorul incins in prealabil, vasul si lasa la 220 de grade timp de 30 de minute.
Se serveste la temperatura camerei.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu