Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta, 500 g de branza dulce sau cas, 5 oua, o jumatate de borcan de gem de prune (poti folosi si gem de caise sau de mere), 50 g de caise confiate, 1 pahar de lapte, scortisoara, pesmet, unt
Pastreaza folia in care au fost invelite foile de placinta. Paseaza bine branza, pana ce devine foarte fina. Bate 4 dintre cele 5 oua bine, cu scortisoara, apoi adauga gemul si laptele si amesteca bine. Pune amestecul peste branza si amesteca din nou pana ce devine compact amestecul. Taie caisele confiate marunt si adauga-le in compozitie.
Pune cate 3 linguri pline de compozitie in 2 foi de placinta lipite si rasuceste foile. Adauga-le pe rand intr-o tava unsa cu unt, peste care ai presarat putin pesmet, sa nu se lipeasca. Unge placinta cu un ou batut.
Pune tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cand ai scos-o din cuptor pune folia in care au fost invelite foile peste ea si un prosop gros. Las-o acoperita minimum 15 minute, daca vrei placinta mai pufoasa.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu