vineri, 31 august 2012

Peste la cuptor cu fasole verde

Din pacate nu prea ma innebunesc dupa peste. Rar am mancat peste gustos, si asta numai la restaurante pescaresti, unde era super-proaspat. Insa, daca stii cu ce sa il combini, chiar si peste congelat poate sa fie gustos. Asa am procedat eu si l-am combinat cu fasole verde, si ea preparata tot la cuptor si cu un sos de usturoi delicios. Reteta este foarte uso de preparat.
 
INGREDIENTE (pentru 2 persoane): 2 pesti medii (pastrav, stavrid, sau orice fileuri), 1/2 de pachet de unt, 2 lamai, 1 castron mare de fasole verde, piper, sare, 2-3 catei de usturoi, capere (optional), 1 legatura de marar
 
Pune pestele la cuptorul incins in prealabil, umplut cu felii de lamaie, capere si bucatele mici de unt, sare si piper. Peste el adauga piper boabe si unt. Lasa-l la 250 de grade Celsius timp de 30 de minute.
 
Pune intr-o tava separata fasolea verde. Toarna peste ea un pahar de apa, sare, piper, bucatele de unt si de usturoi, si ce alte condimente mai preferi. Pune si fasolea la cuptor. Cand o scoti pune zeama de la fasole separat intr-un castron.
In acest castron pune usturoiul pisat, mararul tocat marunt, sare si 2 linguri de iaurt gras. Amesteca bine si voila! ai si un sos delicios.

Pune langa peste fasolea verde, toarna sosul, adauga zeama de lamaie si savureaza din plin!
Pofta buna!