miercuri, 5 octombrie 2011

Orez cu ciuperci, bame si porumb

Cum spuneam, am facut week-endul acesta rata in sos de smochine, asa ca trebuia sa ii alatur un preparat care sa complimenteze gustul dulce al smochinelor. Si pentru ca aveam deja in congelator o punga de bame, care imi plac tare mult si niste ciuperci proaspete m-am hotarat sa fac un fel de ghiveci de orez, cu ciuperci, bame, mazare si porumb. A iesit extrem de gustos.


INGREDIENTE: 400 g de orez, 4-5 ciuperci, 1 castron mic de mazare, 1 castron mic de bame, 1 ceapa medie, ulei de masline, sare, piper, supa de legume (sau supa de carne, daca nu tineti post)


1. Taie ciupercile in bucati mici.


2. Pune ceapa taiata marunt la calit in ulei de masline. Adauga ciupercile. Lasa-le sa se inmoaie si sa isi lase zeama. Adauga apoi orezul. Lasa 3 minute la calit si orezul, apoi adauga supa de legume/carne.



3. Fierbe separat mazarea si bamele. Adauga-le peste orez. Adauga si porumbul din conserva.




POFTA BUNA!