marți, 18 octombrie 2011

Deliciu asiatic: Legume la wok cu ciuperci si teriyaki

Am primit de curand un set de produse traditionale asiatice de la Shan Shi (www.shan-shi.com), si cum sunt fana a mancarurilor asiatice, cele care sunt gatita asa cum trebuie, nu cele de fast-food, m-am si grabit sa le incerc. In aceasta reteta am incercat un chutney de mango, care m-a impresionat prin savoarea lui, un gust dulce-acrisor si picant, si sosul teriyaki deja facut, incredibil de aromat.

Am reusit sa creez o reteta vegetariana, pe baza de ciuperci si legume care a fost pe gustul meu, si chiar o voi reproduce mai des.

INGREDIENTE:  chutney de mango (sau o dulceata de gutui sau visine, peste care sa adaugi putin piper), 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 kg ciuperci, 1 vanata, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 3-4 catei de usturoi, sos de soia, sos teryiaki

Taie legumele dupa cum urmeaza:
morcovii - julienne
ceapa - rondele
dovlecelul si vanata - cuburi
ardeiul - fasii
usturoiul - rondele mici
ciupercile - felii


Pune in wok putin ulei de masline si lasa-l al incins. Pune usturoiul la calit, lasa-l 15 secunde apoi adauga ciupercile. Cand ciupercile s-au inmuiat adauga doua lingurite de chutney sau dulceata. Amesteca bine. Scoate ciupercile din wok intr-un castron.


Mai adauga ulei, lasa-l sa se incinga si pune morcovii la calit si cu vanata. Lasa-le se se inmoaie, si amesteca incontinuu. Adauga putin sos de soia. Scoate-le din wok peste ciuperci.


Mai adauga putin ulei in wok, daca este nevoie si pune ceapa la calit, apoi ardeii si dovlecelul. Pune putin sos de soia. Lasa-le sa se inmoaie bine. Scoatele in acelasi castron cu ciupercile si vanata.


Adauga peste toate ingredientele sosul teriyaki si amesteca bine.


POFTA BUNA!