sâmbătă, 15 octombrie 2011

Cum sa faci cel mai pufos piure de cartofi

Am invatat de la mama cateva trucuri privind piureul, le-am retinut si le-am transformat putin.
Piureul este cea mai rapida garnitura, si poate fi foarte gustos si pufos daca stii cum sa il prepari, astfel incat sa depaseasca barierele piureului plictisitor de cartofi.

Ai nevoie de: 1 kg de cartofi, sare, piper alb, 1 cana de lapte, 200 g de unt, ulei de masline

Pune cartofii la fiert, taiati in prealabil in cuburi. Lasa-i sa se fiarba bine, pana ce scade aproape toata apa. Pune la fiert 1 lingurita de ulei de masline si una de sare.

Cand s-au fiert, scurge apa ramasa, adauga untul si lasa-l sa se topeasca si foloseste robotul, telul sau mixerul pentru a pisa cartofii. In timp ce amesteci adauga cate putin lapte, pana ce piureul devine pufos. Adauga si piperul, dupa gust.


POFTA BUNA!