duminică, 27 noiembrie 2011

Supa de rata cu stellini

Revin iarasi la rata, poate si pentru ca este atat de gustoasa si satioasa, incat nu poti sa dai gres. Orice reteta ai alege gustul va fi incantator. De data asta am preferat sa fac o supa, pe cat de simpla pe atat de delicioasa. In general, rata este destul de grea, si in mancaruri complicate nu se va potrivi cu stomacul oricui. Insa, supa de rata va fi nimerita pentru intreaga familie, si pentru cei mici si pentru cei mari, mai ales daca o facem cat mai colorata. Eu am ales sa folosesc niste paste numite stellini, in loc de taitei.

INGREDIENTE: Tacamuri de rata, 2 morcovi, 2-3 ardei grasi (cat mai colorati), 2 cepe mici, 1 pastarnac, telina, sare, 1 lamaie


Pune tacamurile de rata la fiert, cu putina sare.
Taie cuburi toate legumele. Scopul este ca aspectul supei sa fie cat mai colorat, iar dimensiunile egale ale cuburilor vor ajuta.

Cand tacamurile de rata sunt aporape fierte, adauga legumele. Lasa la fiert 15-20 de minute. Apoi adauga pastele, spalate in prealabil si zeama de la o lamaie.


POFTA BUNA!