Am sa incep cu o retete de snitele, simpla si gustoasa, care, desi necesita prajeala, daca aplici cateva reguli, scazi din riscurile acestei metode de gatit.
INGREDIENTE: 1kg de pulpa de porc/piept de pui/piept de curcan, ulei, pesmet, faina, 6 oua, patrunjel proaspat, 400 g branza sarata
Pregateste doua castroane:
1. Ouale bine batute, amestecate cu branza faramata, piper si patrunjelul tocat
2. 6 linguri de pesmet cu 6 linguri de faina si 1 lingurita de boia dulce
Taie carnea in fasii foarte subtiri si foarte mici. Astfel, nu trebuie sa o lasi mult in uleiul incins, se va patrunde mult mai repede. Trece fasiile de carne mai intai prin castronul cu ouale batute, apoi prin pesmetul cu faina si pune-le la prajit in uleiul foarte bine incins. Lasa-le sa se prajeasca maxim 10 minute.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu