INGREDIENTE - pentru 6 persoane-: 500 g de muguri de bambus, 400 g de carne de scoici, 400 g de sunca de porc, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 1 punga de taitei thailandezi wonton, sare, piper, ulei de masline, 100 g de unt, sos de soia
Taie morcovii, ardeii, ceapa julienne, sunca felii subtiri, scoicile spala-le bine iar mugurii de bambus taie-i in bucati mai maricele.
Mugurii de bambus se gasesc la conserva, in orice hypermarket.
Pune taiteii in apa fierbinte si lasa-i acolo sa se inmoaie 15 minute.
Pune in wok 4 linguri de ulei de masline la incins. Adauga jumatatea din ceapa si sunca la calit. Apoi ardeii si morcovii. Adauga 1 lingura de sos de soia, una de zahar si 1 varf de lingurita de sare si piper. Amesteca incontinuu pana ce legumele se inmoaie. Scoate-le intr-un castron.
Pune in wokul incins untul la topit. Toaca marunt restul de ceapa. Adauga la calit in unt ceapa, carnea de scoici si mugurii de bambus. amesteca bine timp de 5 minute. Adauga-le in castron peste primul rand, legumele cu sunca.
Scoate si scoicile si pune 1 lingura de ulei de masline, lasa-l la incins apoi aduaga taiteii, pe care i-ai scurs de apa in prealabil. Amesteca bine. Adauga peste ei si restul: legumele cu scoicile. Amesteca.
Pentru sos
Ai nevoie de: 3 linguri de ketchup sau sos de rosii, 1 rosie, 2 linguri de dulceata sau peltea de gutui, 1 legatura de patrunjel, 3 catei de usturoi. Amesteca totul intr-un blender sau robot.
Serveste amestecul thailandez cu sos pe deasupra.
POFTA BUNA!
Beautyroom.ro te invita la review pe facebook:
RăspundețiȘtergerehttp://www.facebook.com/event.php?eid=144056672354218