vineri, 2 septembrie 2011

Pui in crusta dulce pe pat de cartofi la cuptor

Puiul este de baza in orice bucatarie, si poate fi preparat in cele mai diverse moduri: iese intotdeauna gustos. De data asta, am ales o reteta rapida si gustoasa, care nu necesita decat cateva ingrediente si un cuptor bine incins: pui intreg la cuptor pe pat de cartofi:


INGREDIENTE:  1 pui intreg, 1 1/2 de cartofi, sare, piper, boia dulce, 1 ceasca ulei, 1 ceasca de miere, 1 pahar vin alb, 2 rosii, 4-5 catei de usturoi

Fa un amestec de sare, piper, boia dulce, ulei, miere, vin alb. Pune puiul in tava, peste cartofii taiati cuburi. Umple-l cu rosiile. Cresteaza puiul in diverse locuri, pune bucatele mici de usturoi in crestaturi. Apoi toarna peste el jumatate din amestec si maseaza usor.

Toarna restul de amestec peste cartofi.

Lasa la cuptor 1 ora si jumatate. Intoarce puiul la fiecare jumatate de ora.
Este normal ca pielea sa devina crocanta, pentru ca mierea se caramelizeaza. Gustul este usor dulce.


POFTA BUNA!