miercuri, 10 august 2011

Musaca de fasole verde

Azi am sa continui trilogia cu fasole verde, cu partea a treia, dupa retetele Legume la wok cu fasii de muschi de porc afumat si Salata de fasole verde cu pui. De data aceasta prezint o mancare mai consistenta, la cuptor, foooarte gustoasa: o musaca de fasole verde cu carnita de pui si cartofi.

INGREDIENTE: un piept sau pulpe de pui fierte, rupte fasii mici, 1 kg de cartofi taiati bucatele si fierti, 1 pahar de iaurt, o bucata de branza de vaca, 1 castron de fasole verde fiarta, 1 ceapa mare, 4-5 catei de usturoi, putin sunca, sare.


Pune cartofii fierti intr-un vas, uns cu ulei de masline si preseaza-i cu furculita. Poti sa ii faci si piure. Eu ii prefer asa pentru ca le simti mai bine gustul.


Intr-o tigaie pune la calit ceapa in ulei de masline, apoi adauga carnita de pui si amesteca bine pana ce carnea se rumeneste. Adauga sare dupa gust. Amesteca fasolea verde cu carnea si pune-o in vas peste cartofi.


Pune in robot branza, usturoiul, iaurtul si fa un sos pe care sa il adaugi peste stratul de carne si fasole. Orneaza cu fasii de ardei gras.


Baga muscaua la cuptor si lasa-o aproximativ 45 de minute.


POFTA BUNA!