luni, 22 august 2011

Salata mexicana cu maioneza de avocado

Imi plac la nebunie lintea si nautul - le cumpar de cele mai multe ori la conserva si intotdeauna sunt minunate in tot felul de salate. De data asta am decis sa fac o salata mexicana - sa folosesc aroma nautului cu cea a fasolei rosii si gustul picant al carnatilor chorizo. Scopul salatei a fost sa impresioneze un cuplu de prieteni care urmau sa ne viziteze. Insa, numai asa salata simpla pe mine una nu ma impresiona. Asa ca am apelat la fructul specific Mexicului, avocado, si am experimentat. Rezultatul: o salata mexicana cu maioneza de avocado proaspata si delicioasa!

INGREDIENTE: 4-5 castraveti, 1 conserva de porumb, 1 conserva de fasole rosie, 1 conserva de naut, 1 ceapa alba, 2 oua fierte, ulei de masline, sare, piper alb, 1 avocado bine copt (coaja trebuie sa fie moale si sa aiba o nuanta verde-galben, nu verde crud), carnati chorizo sau orice fel de carnat crud-uscat picant


Taia carnatii felii subitit si prajeste-i in ulei de masline nu mai mult de 1 minut. Pune-i pe un servetel ca sa se absoarba uleiul.


Taia castravetii rondele, astfel incat sa fie la dimensiunea feliutelor de carnati.


Amesteca toate ingredientele: fasolea, nautul, porumbul, carnatii, castravetii, ceapa taiata solzi subtiri


Pentru maioneza de avocado: pune intr-un robot un avocado taiat cuburi, 2 galbenusuri de oua si putina sare. Amesteca bine, apoi adauga treptat ulei de masline, pana ce obtii cantitatea dorita de maioneza. Adauga la ultima transa de ulei si putin piper alb.

Serveste salata cu maioneza de avocado, insa permite invitatilor sa isi puna maioneza atat cat doresc.

POFTA BUNA!