Zis si facut. Am ajuns acasa si cu ce aveam prin frigider a iesit o minunatie de mancarica, foarte gustoasa, inspirata din "tocanitele" marocane si egiptene.
INGREDIENTE: 1 rosie, 1 dovlecel, 1 ceapa, 1/2 kg de muschi de porc afumat, 4-5 "flori" de brocoli, 300 g de cus-cus, 1/2 de pahar de vin rosu dulce, sare, zahar, piper, boia
1. Toaca ceapa marunt, taie cubulete mari muschiul de porc, rosia si dovlecelul.
2. Pune cus-cus-ul in apa fierbinte, aceeasi cantitate de apa pentru cat cus-cus folosesti. El se inmoaie si retine toata apa.
3. Pune la fiert brocoli.
4. Pune la calit ceapa, adauga apoi muschiuletul de porc, lasa-l 3 minute si adauga si legumele. Brocoliul adauga-l cu tot cu apa in care a fiert. Adauga si paharul cu vin. Amesteca bine pana ce legumele se inmoaie.
5. Intre timp, pune intr-o canuta 3 linguri de bulion si amesteca-le cu 1 lingura de zahar, 1 varf de cutit de sare, putin piper si o jumatate de lingurita de boia dulce sau picanta in functie de preferinte.
6. Cand legumele s-au inmuiat, adauga amestecul si lasa 15 minute sa scada, pana ce sosul se ingroasa.
7. Serveste pe pat de cus-cus.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu