INGREDIENTE: 500g de mascarpone, 5 plicuri de capuccino cu vanilie, 1 pachet mare de piscoturi, 5 oua, 1 cana de zahar, 200 g de smantana sau frisca naturala, 1cana de lapte
Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga apoi laptele. Pune oala pe foc si amesteca intruna. Mai tine compozitia pe foc inca 2 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Pune apoi compozitia la racit.
Intre timp bate albusurile spuma cu o lingura de apa rece si 2-3 linguri de zahar.
Prepara capuccino mai concentrat cu 4 plicuri. Pune primul rand de piscoturi si inmoaie-le cu capuccino, si pe o parte si pe alta.
Pune peste compozitia lasata la racit albusurile si smantana sau frisca (smantana face crema mai cremoasa, frisca o face mai pufoasa). Amesteca bine.
Pune jumatate din crema obtinuta peste primul strat de piscoturi. Adauga apoi al doilea strat. Pune si restul de crema. Decoreaza cu ultimul plic de capuccino si cu o lingura de ness/cafea/3 in 1.
Portia meaam preferat-o fara decor, dar cu muuulta crema.
POFTA BUNA!
Misto reteta, o voi incerca.
RăspundețiȘtergeremama ce bunataturi!! ah as da toti banii castigati pe la case de pariuri pentru o sotie care sa gateasca numai pentru asemenea delicii)
RăspundețiȘtergere