marți, 12 noiembrie 2013

Chiftelute din peste

Nu ma omor dupa peste, ca dovada ca nici fiica mea nu are o pasiune pentru el, indiferent cat de gustos ar fi. Asa ca incerc sa il "camuflez" in cele mai diverse moduri. Uneori imi iese, alteori nu. De data asta mi-a reusit, pentru ca l-am ascuns bine sub forma de chiftelute, pregatite la cuptor, in marime mini si cu un aspect apetisant.

Ingrediente pentru chiftelute din peste:

200 g de peste file, crud
100 g de cascaval
1 ou
1 fir de ceapa verde
1 lingura de pesmet alb
1 varf de lingurita de sare

Cum pregatesti chiftelute din peste

Pune totul in blender si amesteca pana ce devine o pasta compacta. Apoi, cu mana umeda formeaza mici chiftelute, pe care el asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incinge cuptorul si lasa chiftelutele sa se rumeneasca frumos pentru 20 de minute. Nu uita sa le si intorci. Pofta buna!





11 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata chiftelute de peste. Dar ca sa ma repet, par foarte delicioase si pe de alta parte sunt si foarte sanatoase, mai ales ca sunt de peste si mai ales ca sunt facute si la cuptor. Dar ce peste folosesti de obicei, ca conteaza la gust?

    RăspundețiȘtergere
  2. Super idee! In plus, este o reteta sanatoasa, cu putin ulei, doar coapte la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ideea cu chiftelele din peste. Inca un vot important pentru carnea de peste.

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee minunata pentru masa din aceasta seara.

    RăspundețiȘtergere