marți, 12 noiembrie 2013

Rulori din sparanghel invelit in prosciutto

Imi place mult sparanghelul, si nu numai pentru ca este un cocktail excelent de vitamine, ci si pentru gustul lui. Ador cel mai mult supa crema facuta din sparanghel, insa pare-se ca poate fi delicios si alaturi de gustul poeminent al prosciutto-ului. Asa mi-a spus google-ul, asa ca am vrut sa ma conving singura si le-am combinat repede intr-o reteta simpla. Rezultatul a fost interesant si foarte delicios.

Ingrediente pentru Rulori din sparanghel invelit in prosciutto:

un borcan de sparanghel alb conservat - poti folosi si sparanghel proaspat, insa trebuie sa il fierbi in prealabil
300 g de prosciutto
1 ardei rosu
200 g de cascaval

Cum prepari Rulori din sparanghel invelit in prosciutto:

Pune cate doua bucati de sparanghel pe un pat de prosciutto. Peste ele pune felii subtiri de cascaval si ardei rosu taiat julienne. Apoi infasoara-le in prosciutto. Nu este nevoie sa legi rulourile, nu se vor desface. Aseaza-le intr-o tava, unge-le cu putin ulei de masline si lasa-le la cuptorul incins nu mai mult de 15 minute. Rulourile sunt delicioase si cale si reci. Reci insa, pot fi taiate mai usor, daca vrei sa le folosesti ca aperitiv si sa le aranjezi pe un platou. Pofta buna!