sâmbătă, 30 martie 2013

Tort din iaurt cu struguri / Yogurt Cake

Imi plac deserturile albe, poate si pentru ca nu sunt adepta deserturilor foarte dulci si cu multa ciocolata. In plus, de cand fetita noastra a mai crescut, prefer sa fac retete cu cat mai putin zahar si fara ciocolata, pe care sa le poate si ea gusta. Asa ca am preparat un tort din iaurt cu struguri, cu un blat crocant din fulgi de porumb, care a iesit, desigur delicios. O combinatie interesanta intre dulce si acrisor, un desert foarte usor de preparat, proaspat si racoritor.

Ingrediente pentru tort din iaurt cu struguri:
Blatul:
- 400 grame de fulgi de porumb
- 2 linguri de miere
- 100 grame de unt
- 50-100 ml lapte fiert (in functie de cat inghit biscuitii)
Compozitia:
- 600 ml iaurt
- 3 linguri de miere sau 6 linguri de zahar brun
- 500 grame de struguri
- 2 plicuri gelatina (10 grame)
Cum prepari tortul din iaurt cu struguri:
Marunteste in robot fulgiii de porumb, pana de devin un praf fin. Adauga mierea, untul topit si laptele, pana ce compozitia devine o pasta ca un aluat.  Unge o tava cu unt si intinde acest aluat, pe care il pui la cuptorul incins in prealabil pentru 10 minute.
Intre timp prepara compozitia tortului. Amesteca iaurtul cu zaharul/mierea. Prepara gelatina confrom instructiunilor de pe ambala. Taie strugurii in jumatati, daca sunt mai mari. Toarna gelatina in compozitie, adauga si strugurii. Toarna compozitia peste blatul racit, decoreaza cu struguri si lasa tortul in frigider, la rece, pentru 3-4 ore.
Pofta buna!









 
 
Ingredients for yogurt cake:

Batter:

- 400 grams corn flakes
- 2 spoons of honey
- 100 grams butter
- 50-100 ml boiled milk

Composition:
- 600 ml yogurt
- 3 spoons honey or 6 spoons brown sugar
- 500 grams grapes
- 10 grams gelatin

How to prepare the yogurt cake:
Mince in the blender the corn flakes, add the honey, the melted butter and the milk, until the mixture has the texture of a dough. Coat a cake tray with butter and put the dough in. Put in the oven for 10 minutes. 
Meanwhile, prepare the cake composition. Mix the yogurt with the sugar or honey. Cut the grapes in half, if they are too big. Prepare the gelatin, add it in the yogurt. Pour the composition over the corn flakes base. Add the grapes. Let the cake cool down in the fridge for at least 3-4 hours.
Enjoy!