joi, 28 martie 2013

Aperitiv: Rulada din carne de curcan / Turkey Roulade

Iubesc ruladele, fie ele dulci sau sarate. Le iubesc pentru ca pot sa le creez asa cum vreau eu, ca o adevarata opera de arta, folosind culori si texturi diferite. O rulada cu carne poate fi un aperitiv excelent, care coloreaza frumos un platou pe masa de Craciun sau de Pasti. De data aceasta am ales sa fac o mini-rulada, din carne de curcan, care sa ii fie pe plac si fetitei mele. I-a placut, insa ne-a placut si noua foarte mult, incat sa dispara rapid de pe farfurie.
 

Ingrediente pentru rulada din carne de curcan:

1 kg de piept de curcan sau pulpa dezosata
500 g de cas nesarat sau mozarella
100 g de masline fara samburi
1 ardei rosu
sare, piper, boia dulce, praf de usturoi (toate dupa gust)
2 linguri ulei de masline
 

Ingredients for Turkey Roulade:

1 kg turkey breast or boneless turkey drumsticks
500 g mozarella
100 g seedless olives
1 red bell pepper
salt, pepper, sweet paprika, garlic powder (at your taste)
2 tablespoons olive oil
 

Cum prepari rulada din carne de curcan:

Taie carnea felii cat mai lungi si mai subtiri. Bate bine carnea cu un batator, pana ce devine foarte, foarte subtire. Unge-o cu ulei de masline, apoi condimenteaza-o dupa gust. Intinde-o bine si pune peste ea felii subtiri de cas, apoi maslinele pe un rand drept / respectiv ardeiul gras pe alta bucata de carne.
 
Cut the meat in thin slices, then use a kitchen hammer to make it as thin as possible. The oil it, use the condiments all over it, put over it thin slices of mozarella, the a straight row og olives or red pepper.
 
Ruleaza carnea, si leag-o cu o atat subtire.
 
Roll the meat and secure it with a string.
 
Unge o tava cu ulei, preincalzeste cuptorul. Pune rulada in tava si lasa-o la cuptor pentru 45 de minute la 220 de grade Celsius. Intoarce-o cand au trecut 30 de minute.
 
Put the roulade in a oven tray, and put the tray in the oven, for 45 minutes, at 220 degrees Celsius. Turn it when the first 30 minutes have passed.

 


 

 
Pofta buna!