marți, 26 martie 2013

Pizza de casa delicioasa / Homemade pizza

Pizza este, probabil, unul dintre cele mai faimoase preparate culinare din lume - care poate fi pregatit si de noi acasa. Pentru ca am lipsit multa vreme din online, am zis ca cea mai buna revenire este cu o pizza de casa gustoasa si usor de preparat, mai ales ca mi-am luat un sistem de tavi de pizza foarte interesant, care imi usureaza mult activitatea in bucatarie.
 

Ingrediente pentru pizza de casa:

Aluat - pentru 4 pizza:
400 ml de apa calduta sau lapte caldut, 3 linguri de ulei de masline,
2 lingurite de sare, 700 g de faina, 1 plic de drojdie uscata
 
Compozitie:
500 g de mozarella
500 g de cascaval
diferite mezeluri sau/si carne fiarta in prealabil
3-4 rosii, 2-3 ardei grasi, 1 ceapa
300 g de masline fara samburi
sos de rosii sau ketchup
200 g de ciuperci
 

Ingredients for Homemade Pizza:

 
Dough - for 4 pizzas:
400 ml warm water or warm milk. 3 tablespoons olive oil
2 teaspoons salt, 700 g flour, 3 teaspoons dry yeast
Composition:
500 g mozarella
500 g hard cheese
different cold or boiled meats 
3-4 tomatoes, 2-3 bell peppers, 1 onion
300 g olives
tomato sauce
200 g mushrooms
 
 
 
 

Preparare aluat de pizza:

Pune in robot ingredientele in urmatoarea ordine: apa, uleiul, sarea, faina (cernuta in prealabil) si, in final, drojdia. Amesteca bine cu cutitul de aluat. Daca nu ai un robot prevazut cu asta amesteca cu mana, adaugand din cand in cand faina, pana ce aluatul se desprinde de maini. Lasa aluatul 1-2 ore la dospit. Apoi imparte-l in 4 portii egale si intinde-l pentru a pregati cele 4 aluaturi de pizza.

How to prepare the pizza dough:

Mix in the ingredients for the dough with your hand, in the next order: water, oil, salt, flour - 1 spoon at the time, until the dough can be easily removed of your hands. Leave the dough in a warm place to grow. Then cut it in 4.

Taie in bucatele mai mici sau mai mari toate ingredientele pentru compzitie, asa cum le preferi. Da pe razatoare mozarella si cascavalul.
Intinde aluaturile. Unge tavile cu ulei si presara putin pesmet, ca sa nu se lipeasca. Pune aluatul pe tava, adauga mai intai un strat de mozarella, putin sos de rosii apoi restul de ingrediente, si finalizeaza cu un strat de cascaval. Pune pizza la cuptor pentru 40 de minute, la 210 grade Celsius. Daca ai un sistem de tavi ca al meu, la fiecare 10 minute muta intre ele tavile, ca sa permiti tuturor sa se coaca.
 
Chop the ingredients for the composition as big or small as you prefer. Grate the mozarella ant the hard cheese. Put the expanded dough on the pizza tray, add mozarella, tomato sauce and the rest of teh ingredients. Finish with a hard cheese coat. Put in the oven for 40-45 minutes at 210 degrees Celsius. If you have this kind of a pizza trays system, then at every 10 minutes change teh psoition of the trays, so all the pizzas get the chance to be baked.
 

 



 
Pofta Buna!
Enjoy!