marți, 22 martie 2016

Placintă de cartofi

Placinta de cartofi se numără printre preferatele mele, în primul rând pentru că se prepară uşor şi pentru că nu rezistă prea mult timp în farfurie. Toşi membrii familiei o savurează fără comentarii, vorbe sau respiraţii.

Ingrediente pentru plăcintă de cartofi:

1 kg de cartofi, 25 g de unt, 200 ml de smântână, 3 ouă, 3 căţei de usturoi, 1 lingură de oregano uscat, sare şi piper după gust

Spală şi curaţă cartofii, taie-i în cuburi mici şi pune-i la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierţi, scurge-i de apă şi pune-i într-un vas termorezistent, uns bine cu unt. Amestecă într-un castron smântâna cu usturoiul pisat, cu oregano, sare şi piper, şi cele 3 oua, până ce se omogenizează. Toarnă amestecul peste cartofi şi bagă tava la cuptorul încins pentru 15 minute. Serveşte cu poftă!