marți, 17 aprilie 2012

Pate de casa

Foarte rar mancam pate din comert, unele mi se par foarte sarate, altele au ingrediente dubioase. De fapt, nu stii niciodata ce se ascunde in produsele "minunate" care au umplut exagerat rafturile magazinelor. Incep sa cred ca, usor, usor, ne indreptam cu pasi siguri, chiar daca foarte mici, catre o era mai sanatoasa din punct de vedere culinar, ne reintoarcem la dorinta de a manca "de la tara", sanatos, curat, gustos. Poate scapam de consumerism si de dorinta aceasta arzatoare a romanului de a cumpara tot ce se gaseste pe raft.

Revenind la pate, am preparat unul din ficat, pipota si inima de gasca, rapid si sanatos. Rezista la frigider, la o temperatura de 5 grade Celsius, 4-5 zile.



INGREDIENTE: ficat de gasca (de pui, de curcan, orice pasare iti este pe plac, chiar si amestec), inimi si pipote de pasare, unt, patrunjel, ceapa verde, sare, piper



Pune la fiert ficatul, inimile si pipotele. Lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Pune in robot ceapa verde, patrunjelul, untul, ficatul, inimile si pipotele si amesteca-le bine, pana ce totul devine o pasta. Nu trebuie sa fie foarte fina, pateul este mai gustos daca are o granulatie mai mare.



POFTA BUNA!