Pentru 1 castron mediu de maioneza folosesc 3 galbenusuri fierte tare si 2 galbenusuri crude. Pun galbenusurile fierte in robot (poti folosi atat cutit de metal cat si de plastic). Adaug 1/2 de lingurita de sare. Amestec bine pana ce galbenusurile sunt pisate bine. Adaug apoi galbenusurile crude. Amestec iar. Apoi adaug cate o lingura de ulei la inceput, apoi cate doua pe masura ce maioneza se prinde bine. Daca se intampla sa se taie sau daca imi doresc sa o subtiez, adaug o lingura de mustar sau 2-3 linguri de apa.
Pofta buna!
si eu am robot dar nu am facuit maioneza in el...acuma cred ca am sa o fac si eu...te pup si la multi ani!!!
RăspundețiȘtergerese poate si pastra la frigider sau e pentru a se folosi imediat?eu fac maioneza cu lingura de lemn pentru salata de vinete sau de conopida.
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Ma bucur ca sfaturile mele ajuta. Da, se poate pastra si la frigider, insa nu mai mult de 3 zile. Pofta la gatit si mancat! :)
RăspundețiȘtergereFoarte tare! Uram sa fac maioneza, nu imi iesea cu nimic, nici cu mixerul, nici cu lingura de lemn... Acum mi-e drag sa fac maioneza, mai ales pentru salata de boeuf! Multumesc pentru postare!
RăspundețiȘtergere