sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Salata cu nuci si pastrama de vita / Pastrami and Nutmeat Salad

 Salata cu nuci si pastrama de vita este foarte usor de preparat, cu un aport nutritional important pentru toata familia si indeajuns de colorata si gustoasa sa fie si pe placul copiilor.


Ingrediente pentru salata cu nuci si pastrama de vita (pentru 2 persoane):
200 g de pastrama de vita (noi cumparam pastrama de vita ecologica, fara aditivi), 1 dovlecel, 1 ardei gras,  200 g de couscous, 200 g de nuci, ulei, sare

Toaca marunt la robot pastrama de vita. La fel si nucile.
Taie cubulete mici ardeii si dovleceii. Unge o tigaie cu putin ulei. Eu am folosit ulei din seminte de struguri. Perpeleste bine legumele. Pune-le deoparte. Pune la fiert apa pentru couscous - cat couscous, atata cantitate de apa. Unge iar tigaia si perpeleste pastrama de vita. Pune-o deoparte. Unge tigaia iarasi cu putin ulei. Prajeste si nucile in tigaie. Amesteca totul cu couscous. Se serveste rece.
POFTA BUNA!

 
 
Ingredients:
200 g beef pastrami, 1 zucchini, 1 bell pepper, 200 g couscous, 200 g nutmeat, oil, salt
Chop in a kitchen robot the pastrami and the nutmeat. Chop with a knife in small pieces the bell pepper, the zucchini. Coat a frying pan with oil. Fry the zucchini and the pepper. Set aside.
Boil the water for the couscous - 1 cup of couscous-1cup of boiled water.
Coat a frying pan with oil and fry the pastrami. Set aside.
Coat a frying pan with oil and fry the nutmeat for 2 minutes. Set aside.
 
Mix the pastrami with the couscous, the zucchini, peppers and the nutmeat. Serve it cold.
Enjoy!

duminică, 13 ianuarie 2013

Cartofi prajiti la cuptor

Cartofii prajiti au un "je ne sais quois". Eu tind sa cred ca sunt cel mai mancat preparat de pe planeta, mai ales de cand fast-food-urile au invadat mapamondul. Insa, tot ei, cartofii prajiti, sunt plini de colesterol si, mancati zilnic, nu sunt tocmai grozavi pentru sanatate. Insa, putem incerca sa evitam prajitul lor, si sa ii preparam la cuptor. Eu am incercat o varianta foarte simpla, mult mai comoda, care a dat rezultate foarte gustoase.



INGREDIENTE (pentru 2 portii): 1 kg de cartofi rosii, 1/2 de ceasca de ulei de masline, 1/2 de lingurita de boia dulce, 1 varf de cutit de curry, 1/2 de lingurita de sare, 1 varf de cutit de piper, 1/2 de lingurita de praf de usturoi

Curata cartofii si taie-i felii lungi, asa cum procedezi si la cartofii prajiti in tigaie. Fa un amestec din condimente si ulei de masline. Toarna amestecul peste cartofi si amesteca bine.

 Pune intr-o tava hartie de copt. Aseaza cartofii pe tava si lasa-i la cuptorul incins in prelabil pentru 45 de minute la 220 de grade Celsius.


Pofta buna!

Spaghetti cu chiftele marinate

Spaghetti este cuvantul care iti vine in minte primul cand iti este foame si vrei ceva gatit. Iti ofer o reteta un picut mai complicata de spaghetti, insa foarte, foarte delicioasa: spaghetti alaturate chiftelutelor prajite in cuptor si marinate in sos de rosii delicios.

INGREDIENTE (pentru 6 portii):
1 punga de spaghetti
Pentru chiftele: 1 kg de carne de vita (porc, curcan, pui), 1 ou, 3 catei de usturoi, boia dulce, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline
Pentru sos: 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gras, 4 rosii mari sau 1 conserva de rosii decojite, 200 g de bulion, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline 

Prepara mai intai chiftelele.
Incinge cuptorul.
Toaca bine carnea, amestec-o apoi cu oul, condimentele si usturoiul pisat. Pune pe o tava hartie de copt si unge-o cu uleiul de masline. Aseaza chiftelele pe ea. Pune-le la cuptor la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Fierbe pastele. Adauga in apa putin ulei de masline si putina sare.


Intre timp prepara sosul. Pune la calit in uleiul de masline ceapa si morcovul tocate marunt in robot sau date pe razatoare. Lasa-le 5 minute, apoi adauga rosiile date si ele prin robot. Lasa-le sa fiarba in sucul propriu pentru 15 minute. Adauga apoi bulionul si lasa sa mai fiarba 10 minute.

Scoate chiftelele din cuptor si adauga-le in sosul care fierbe, pe rand. Mai lasa sa fiarba 5 minute. Pune sosul peste spaghete.





POFTA BUNA!