miercuri, 23 martie 2016

Desertul în 15 minute preparat în sandwich maker

Tocmai am avut o revelaţie şi sunt atât de încântată de rezultat încât trebuie să împart asta cu voi. Azi am realizat că sandwick maker-ul poate fi folosit şi la altceva decât la sandvişuri. Şi am făcut un desert.


Cum Anya se confruntă cu una dintre bolile copilăriei, iar eu sunt o mama responsabilă, care trebuie să îşi alinte copilul în timp ce lucrează de acasă ca să aibă grijă de el, trebuie ca la masa de prânz să îi ofer un desert pe placul ei, dar preparat în casă ... şi mai ales rapid.

Aşa că, între două emailuri, cu misiunea în cap "mami, vreau ceva dulce cu căpşuni", amintindu-mi că am foi de plăcintă dezgheţate în frigider, mă apuc să inventez un desert rapid ... în timp ce Anya îţi mănâncă supa cremă.

Ingredientele magice:

100 g de gem - de oricare aveţi prin casă, dar să fie un gem mai consistent, nu dulceaţă - eu am folosit gem de gutui
100 g de căpşuni proaspete tocate mărunt
o mână de stafide - optional, mai ales că ştiu oameni care nu prea se împacă bine cu stafidele - cum o fi asta?
o foaie de plăcintă întinsă nu prea tare
1 lingură de zahăr brun
puţin unt sau ulei de măsline

Prepară cu suflet

Da, trebuie să pui şi puţin suflet acolo dacă vrei să iasă bun tare desertul ăsta simplu şi delicios. Întinde foaia de plăcintă. Pune pe ea gemul, căpşunile, stafidele, presară zahărul brun. Unge sandwich maker-ul cu foarte puţin unt sau ulei de măsline. Împătureşte foaia de plăcintă bine, asigurându-te că nu iese nimic din ea prin nicio crăpătură ilegală.

 
Aşează foaia de plăcintă umplută cu delicii în sandwich maker, închide sandwich maker-ul şi lasă acolo bunătatea pentru 12 minute. Te sfătuiesc să aşezi aparatul pe o tava de cuptor, pentru că, oricât de atent ai fi, se va scurge ceva sirop pe lângă.


 
După 12 minute opreşte-l, şi lasă acolo desertul pentru încă 2-3 minute, până ce se răceşte aparatul. Scoate plăcinta cu căpşuni şi savureaz-o precum Anya, cu mult zahăr pudră, cu poftă şi lins degete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu